u-luganskiy-oblasti-straykuyut-shakhtari-cherez-sprobi-vidklyuchennya-elektroenergiyi-v-shakhti

У Луганській області страйкують шахтарі через спроби відключення електроенергії в шахті

 • 20944 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. У шахті "Горська" ДП "Первомайськвугілля" на глибині 700 м знаходяться 6 гірників, люди відмовляються виїжджати на поверхню і таким чином висловлюють протест у зв'язку з відключенням шахти від електроенергії, що спричинить затоплення гірничих виробок і насосних станцій. Про це повідомляє УНН з посиланням на сторінку в Facebook представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Луганській області Павла Лисянського.

За його словами, спроба відключення шахти від електроенергії, була вчора, 1 липня, після чого люди відмовилися виїжджати на поверхню.

За дорученням Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової Павло Лисянський прибув на шахту "Горська" ДП "Первомайськвугілля" (підприємство розташоване в 10 км від лінії фронту).

Зараз на шахті введено в дію план ліквідації аварії, також чергує воєнізований гірничорятувальний загін, електроенергія на даний момент є.

Лисянський провів телефонні переговори з протестуючими гірниками, а також з'ясовував ситуацію з директором шахти. Стан здоров'я протестуючих гірників задовільний, з ними постійно знаходиться медсестра, повідомив представник Уповноваженого з прав людини.

У телефонній розмові з Лисянським профспілковий лідер Віктор Видиш, повідомив, що вимога гірників - це надання гарантій про невідключення електроенергії на підприємстві.

Звернення шахтарів зафіксовано і передано до центрального апарату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Нагадаємо, у Луганській області була створена комісія, яка перевірятиме виконання невідкладних робіт із запобігання техногенних аварій у зв'язку із затопленням шахт ВП "Шахта "Золоте" та ДП "Первомайськвугілля".

Українські Національні Новини

Суспільство