u-lutsku-stalosya-masove-otruyennya-v-zakladi-gromadskogo-kharchuvannya

У Луцьку сталося масове отруєння в закладі громадського харчування

 • 18116 переглядiв

КИЇВ. 21 листопада. УНН. У Луцьку поліція розпочала кримінальне провадження за фактом отруєння сімох людей у закладі громадського харчування. Про це повідомляє УНН із посиланням на сектор комунікації поліції Волинської області.

"Учора, 20 листопада, до Луцького відділу поліції надійшло повідомлення про групове захворювання на гостру кишкову інфекцію та госпіталізацію до обласної інфекційної лікарні сімох людей", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що за цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням.

"Попередньо поліцейські встановили, що потерпілі в суботу, 16 листопада, відзначали День студента в кафе одного із торговельно-розважальних центрів у Луцьку. Станом на 20 листопада, на стаціонарному лікуванні в обласній інфекційній лікарні перебувало шестеро відвідувачів віком від 18 до 20 років, а також 34-річна кухарка закладу. Як повідомляють медики, загрози життю потерпілих немає", - повідомили у пресслужбі.

Вказано, що санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі до 1,7 тис. грн, або арешту на строк до шести місяців, чи обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, на Львівщині сталося масове отруєння на святкуванні весілля в ресторані.

Українські Національні Новини

Суспільство