u-lvivskiy-oblasti-obvalivsya-dakh-oleskogo-zamku

У Львівській області обвалився дах Олеського замку

 • 19222 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. У Львівській області обвалилась частина даху будівлі колишнього костелу Капуцинів у смт. Олесько, Буського району (вулиця Замкова, 27), передає УНН із посиланням на пресслужбі Львівської ОДА.

"У п’ятницю, 3 січня 2020 року, обвалилася частина даху будівлі колишнього костелу Капуцинів у смт. Олесько, Буського району (вулиця Замкова, 27). Це пам’ятка архітектури національного значення, яка є на балансі Львівської ОДА, але ще 2012-го її передали Львівській галереї мистецтв для використання як фондосховища", - йдеться у повідомленні.

За даними пресслужби, обвалилася частина дерев’яних конструкцій даху. Муроване склепіння витримало, воно є наразі стійким. Тому музейні експонати не пошкоджені, і люди не постраждали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Дніпропетровській області на фестивалі через буревій обвалився дах сцени

На місці тривають протиаварійні заходи. Зокрема, склепіння потрібно тимчасово накрити плівкою, щоб вберегти від намокання, в разі дощу чи снігу.

"Львівська обласна державна адміністрація від початку тримає ситуацію на контролі: про неї знають у Міністерстві культури, молоді і спорту, на місце відразу ж прибули представники департаменту архітектури і містобудування облдержадміністрації", - йдеться у повідомленні.

Українські Національні Новини

Суспільство