u-lvivskiy-oblasti-viyavili-pidrobniy-alkogol-na-ponad-5-2-mln-griven

У Львівській області виявили підробний алкоголь на понад 5,2 млн гривень

 • 9343 переглядiв

ЛЬВІВ-КИЇВ. 4 квітня. УНН. У Львівській області викрили цех з підпільного виробництва алкоголю. Про це повідомили у відділ комунікації обласного управління поліції, передає УНН.

Як з'ясувалося, до організації та функціонування підпільного цеху причетні вісім мешканців області.

Виробництво алкоголю налагодили у місті Червоноград.

"Виробничі потужності дозволяли випускати до трьох тисяч пляшок щодоби. Використовуючи підроблені марки акцизного податку України, реалізовували фальсифікат під логотипом торгової марки, яка офіційно припинила випуск продукції. Готовий алкоголь зберігався на так званих "перевалочних базах" у Хмельницькій та Закарпатській областях, а розповсюджували його на території всього Західного регіону", - прокоментували у Нацполіції.

Крім того, було встановлено і канали постачання сировини. Постачальником спирту виявився мешканець Львівської області.

У ході дослідження фахівці підтвердили невідповідність алкоголю вимогам Держстандарту.

У середу, 3 квітня, правоохоронці провели санкціоновані обшуки у цеху, базах зберігання продукції та за місцем мешкання організаторів підпільної діяльності.

"Правоохоронці вилучили понад 8 тонн спирту, 25 800 пляшок фальсифікованої алкогольної продукції, 50 тисяч марок акцизного податку України з ознаками підробки. Крім того, обладнання для виробництва. За попередніми даними, вартість вилученого алкоголю становить понад 5,2 мільйони гривень", - зазначили в поліції.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ст. 199 КК України - виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного збору чи голографічних захисних елементів.

Проводяться заходи щодо притягнення до відповідальності організаторів за вчинення кримінальних правопорушень.

Як повідомляв УНН, у 80-річної жінки виявили понад тонну фальсифікованого алкоголю.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП