u-lvovi-covid-19-pidozryuyut-v-11-vchiteliv-yakikh-mayut-zaluchiti-do-zno

У Львові COVID-19 підозрюють в 11 вчителів, яких мають залучити до ЗНО

 • 10175 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Керівник Львівського міського управління охорони здоров'я Володимир Зуб повідомив, що у Львові методом ІФА протестували 599 освітян, які будуть залучені до проведення ЗНО у Львові. В 11 з них виявили імуноглобулін М, передає УНН.

"Це не означає, що у цих вчителів є хвороба, але це означає, що їм обов'язково необхідно здати тест ПЛР, щоб підтвердити або спростувати підозру", - пояснив Володимир Зуб в ефірі "Люкс ФМ".

Нагадаємо, ІФА-тестування дозволяє дізнатися, чи людина вже хворіла на коронавірус, чи, можливо, хворіє зараз і має відповідні антитіла до нього.

Якщо під час цього тестування у людини виявляють імуноглобуліни М, це може свідчити про гостру фазу захворювання, якщо імуноглобуліни G - це може свідчити, що людина уже перехворіла і має антитіла до коронавірусу.

Як писав УНН, у столиці теж виявили нові випадки захворювання на коронавірус серед вчителів.

Нагадаємо, що в Україні анонсували масове ІФА-тестування, оскільки, за оцінками головного санітарного лікаря, в нас може бути понад 130 тис. інфікованих коронавірусом.

Зауважимо, що окрім медиків, ІФА-тестування на COVID-19 в різних регіонах України зараз проходять пацієнти перед плановими операціями, освітяни, поліцейські, прикордонники. Також, до відповідного скринінгу готуються і призовники ЗСУ.

Українські Національні Новини

Суспільство