u-lvovi-demontuyut-pamyatnik-tereshkoviy

У Львові демонтують "пам'ятник терешковій"

 • 219635 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. У Львові буде здійснено демонтаж пам’ятника першій у світі жінці-космонавтці, що розміщений на вулиці Виговського. Про це повідомив перший заступник Львівського міського голови Андрій Москаленко, передає УНН.

Цитата

«Деколонізація. Памʼятник на вул. Виговського (більш знаний як памʼятник терешковій) - буде демонтовано. Завершуємо підготовку всіх документів для проведення робіт. Роботи щодо демонтажу плануємо найближчим часом. Повідомимо додатково», - повідомив Москаленко на сторінці Facebook.

Довідково

Скульптура космонавту була встановлена у другій половині ХХ століття у сквері на вулиці Виговського (колишня назва – терешкової) у Львові. Монумент присвячений першій у світі жінці-космонавтці валентині терешковій, по формі складається із трьох променів-зірок та людини у скафандрі.

валентина терешкова наразі - депутатка державної думи рф від партії «єдина росія». У 2014 році терешкова проголосувала за анексію Криму.

Раніше

УНН повідомляв, що у Запоріжжі з майдану Володимира Вернадського демонтували пам'ятник російському поету олександру пушкіну.

Українські Національні Новини

Суспільство