u-lvovi-proveli-posmertnu-transplantatsiyu-organiv-zhinka-donor-vryatuvala-zhittya-chotirom-lyudyam

У Львові провели посмертну трансплантацію органів: жінка-донор врятувала життя чотирьом людям

 • 17309 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Спеціалісти з Національного Інституту хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова та Інституту серця МОЗ України у клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова провели чотири трансплантації органів - серця, печінки та нирок - від посмертного донора. Про це УНН повідомляє з посиланням на повідомлення Інституту хірургії та трансплантології ім. Шалімова та львівської клінічної лікарні ШМД у Facebook.

Деталі

Спеціалісти з Національного інституту хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова виконали трансплантацію печінки і нирок в клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова. Також була проведена трансплантація серця фахівцями Інституту серця МОЗ України.

"Врятовані 4 життя! Світла пам’ять донору. Дякуємо його родині за мужній вчинок та подарований шанс тяжко хворим людям! Реципієнтам швидкого одужання! Пишаємося нашими лікарями та плекаємо надію на розвиток вітчизняної трансплантології!" - вказали в інституті ім. Шалімова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про трансплантацію в дії: в Інституті Шалімова розповіли про темпи роботи

При цьому у львівському медзакладі розповіли деталі операцій. Вказано, що загалом це був "16-тигодинний процес трансплантації серця, печінки та нирок від посмертного донора".

У ньому взяло участь близько 40 медичних працівників з різних медичних бригад. 

З чого все почалось

"6 лютого до нас із запамороченням та втратою свідомості поступила 45-річна львів'янка. Розрив аневризми, численні спроби цілої команди врятувати жінку – та її стан прогресивно погіршувався. Після тривалої боротьби, їй констатували смерть мозку. Рідні жінки дали згоду на трансплантацію органів задля порятунку інших життів", - розповіли у львівському медзакладі.

Коротко про реципієнтів

"Нове здорове серце забилось у грудях 22-річного Василя. Нирку отримала 36-річна Оксана, мама двох маленьких діток. Ще одну нирку - 34-річний Ярослав, тато двох маленьких діток. Печінку отримала 48-річна Галина, мама трьох дітей. Внаслідок цирозу печінки та кількох шлунково-кишкових кровотеч вона уже неодноразово ставала нашою пацієнткою. Рішення про пересадку пані Галина прийняла за 30 хв у лікарняній палаті", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що усі операції відбувались одночасно у кількох операційних. 

Українські Національні Новини

Суспільство