u-lvovi-stari-marshrutki-zaminyat-na-suchasni-elektrobusi-sadoviy

У Львові старі маршрутки замінять на сучасні електробуси – Садовий

 • 12908 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. За три роки у Львові старі маршрутки будуть повністю замінені на сучасні електробуси, повідомив мер міста Андрій Садовий на своїй Facebook-сторінці, передає УНН.

"Ми закуповуємо багато автобусів, трамваїв і тролейбусів для міського АТП. Але білою плямою залишаються старі жовті маршрутки приватних перевізників. Всі знаємо в якому вони стані. Тому разом з бізнесом підписали меморандум про закупівлю нових сучасних електробусів, які замінять старі маршрутки", — написав мер Львова.

Садовий повідомив, що закупівля 250 сучасних електробусів є суттєвим підсиленням для громадського транспорту Львова.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Владислав Криклій розповів, що покращення моделі пасажирських перевезень в Україні передбачає заміну маршруток якісним громадським транспортом та електробусами, а також легалізацію таксі.

Раніше УНН писав, що Європейський інвестиційний банк надасть кредит обсягом 12 млн євро на оновлення трамвайного парку у Львові.

“Ми продовжуємо роботу з оновлення парків громадського транспорту у різних містах України у співпраці з ЄІБ та місцевою владою. Вже підписані перші договори у Луцьку, Харкові та Сумах на придбання сучасних та зручних тролейбусів. На черзі — реалізація проекту із закупівлі трамваїв у Львові. Вдячний нашим партнерам за співпрацю та підтримку. Сучасний наземний транспорт має бути екологічним, комфортним і працювати для людей!” — зазначив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Українські Національні Новини

Політика