u-lvovi-zyavitsya-mural-iz-zobrazhennyam-vasilya-slipaka

У Львові з'явиться мурал із зображенням Василя Сліпака

 • 20239 переглядiв

КИЇВ.26 червня. УНН. У Львові 29 червня на вулиці Дорошенка, 9 відкриються мурал, присвячений всесвітньо відомому українському оперному співаку, солісту Паризької національної опери, волонтеру, учаснику Революції Гідності та бойових дій на Сході України Василю Сліпаку, передає УНН із посиланням на "Гал-інфо".

ЗМІ зазначає, що саме у цей день 4 роки тому Герой загинув на війні. Цей малюнок стане третім з шести муралів, які цьогоріч мають з’явитись на багатоповерхівках міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм про Сліпака "Міф" виграв нагороду на фестивалі в Португалії

На муралі Василя Сліпака зображено двобічно, наче пазл: як Героя після того, як він пішов на війну, і як високомистецьку особистість, оперного співака, у якого не тільки гвинтівка, але й мистецтво були за зброю. Над муралом працювала група талановитих художників: Святослав Владика, Максим Шиманський, Анастасія Руднєва, Валентин Гричишов, Наталія Пальчинська, Микола Куцик, Ольга Дмитрук, ГлафІра Щербак та група ʺSacred Universeʺ. Мурал називається ʺНаш Сліпак — вічний міфʺ, і це не випадково, адже на війні у нього був позивний ʺМіфʺ.

Нагадаємо, це третій зі 6 творів мистецтва, які мають з’явитись на багатоповерхівках міста у рамках проекту ʺГенії з мікрорайонів: шість районів, шість муралів, шість особистостейʺ. Ця ідея скерована у два напрямки. Перший — тісно співпрацювати із забудовниками, що будують багатоповерхівки у різних районах міста і можуть наносити на їх фасади зображення відомих постатей чи події в різних техніках монументального мистецтва. Другий — наносити такі зображення вже на існуючі будівлі, які потребують кращого естетичного вигляду.

Нагадаємо, 19 років Василь Сліпак прожив у Франції, співав у паризькій Ґранд-опера.

Але з початком революції в Україні кинув європейську кар’єру та повернувся на Батьківщину. Брав участь у Майдані. Потім подався у волонтери.

Згодом Сліпак пішов воювати в той же 7-й окремий батальйон ДУК. Обрав собі позивний “Міф” — це скорочено від Мефістофель з опери “Фауст”.

Після завершення бойових дій, як зізнавався сам Василь, він хотів би повернутися працювати до Франції. Однак під Донецьком він загинув у віці 42 роки.

Українські Національні Новини

Суспільство