u-lytvi-nemaie-zhodnykh-system-patriot-nauseda-vidpoviv-chy-mohla-by-yoho-kraina-peredaty-systemy-ppo-ukraini

У Литві немає жодних систем “Patriot”: Науседа відповів, чи могла би його країна передати системи ППО Україні

 • 30047 переглядiв

У Литві немає жодних систем “Patriot”. Нещодавно в нас була угода з Нідерландами, що одна батарея буде розгорнута в Литві для тренування цього літа і, що вона буде розташована тимчасово, наголосив Науседа.

Литва немає у власності систем "Patriot", але буде одна батарея, яка буде розгорнута в Литві для тренування тимчасово. Про це заявив під час пресконференції президент Литви Гітанас Науседа, передає кореспондент УНН.

"У Литві немає жодних систем "Patriot". Нещодавно в нас була угода з Нідерландами, що одна батарея буде розгорнута в Литві для тренування цього літа і, що вона буде розташована тимчасово. Цього було досягнуто шляхом втілення принципу ротації в ППО, який був ухвалений на Вільнюському саміті минулого року. Ми передавали системи NASAMS для України. Ми співпрацювали з Норвегією в цьому питанні. Ми готові передати все, що ми маємо", - сказав Науседа, відповідаючи на питання, чи могла би Литва передати Україні системи "Patriot".

Нагадаємо

Президент Володимир Зеленський на саміті Тримор’я наголосив на нагальній потребі посилити українську протиповітряну оборону – реальними діями, а не словами.