u-lytvi-zaklykaly-nato-pryskoryty-perekhid-na-voiennu-ekonomiku

У Литві закликали НАТО прискорити перехід на воєнну економіку

 • 24345 переглядiв

Литва закликає союзників по НАТО терміново перейти до військової економіки, збільшивши витрати на оборону щонайменше до 2% ВВП і розширивши військове виробництво для стримування росії.

НАТО не має гаяти часу при нарощуванні виробництва, щоб йти в ногу з російською військовою економікою. Про це заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кашюнас, передає Bloomberg, пише УНН.

Деталі

Міністр оборони заявив, що союзники з Організації Північноатлантичного договору повинні "підготуватися якнайшвидше", збільшивши витрати на оборону як мінімум до 2% валового внутрішнього продукту.

Якщо ви будете сильними, ви їх стримаєте.Якщо ви хочете миру з росією, будьте сильними,

- заявив Кашюнас.

Міністр підкреслив, що прагнутиме збільшити витрати на оборону до 3,2% ВВП у країні з населенням 2,8 млн осіб. Уряд Литви планує цього місяця обговорити додаткові податки та запозичення для фінансування зростання.Країни-члени ЄС також повинні об’єднатися для спільних оборонних закупівель, сказав Кашюнас, пославшись на ініціативу країн Балтії щодо купівлі систем HIMARS.

Він додав, що оборонна промисловість Європи не повинна бути "протекціоністською", а радше "відкритою для Америки".

Кашюнас сказав, що його метою буде збільшення рядів призовників та залучення ширших верств суспільства до оборонного планування та підготовки. Виробництво дронів необхідно розширити, сказав він, додавши, що навчання управлінню дронами має стати таким самим звичайним явищем, як практика для отримання прав водія.

Він високо оцінив військове розгортання Німеччини в країні - "велике, колосальне стримування" - частина амбіцій щодо розширення до повної бригади чисельністю близько 5000 осіб за три роки.

Німеччина докладає багато зусиль, збільшує витрати, підвищує підтримку України,

- додав Кашюнас.

Нагадаємо

Литва запропонувала демонтувати свої закриті теплові електростанції та передати Україні запчастини, щоб допомогти відновити енергетичні об'єкти, пошкоджені російськими атаками.

Популярні

Новини по темі

російський вертоліт Ка-27 знищено у Криму - ВМС ЗСУ

 • 21775 переглядiв