u-lyutomu-na-rinku-pervinnoyi-nerukhomosti-stolitsi-perevazhayut-novobudovi-ekonom-klasu

У лютому на ринку первинної нерухомості столиці переважають новобудови економ-класу

 • 19071 переглядiв

КИЇВ. 8 березня. УНН. У структурі пропозиції первинного житла переважають новобудови економ-класу – 37%. Про це УНН повідомляє з посиланням на аналітичний огляд ринку первинної нерухомості у лютому 2017 року спеціалізованого порталу Столична нерухомість.

Частка новобудов комфорт-і бізнес-класів – по 25,5%, преміум-класу – 12% від загальної кількості.

У лютому найбільша кількість житлових комплексів пропонувалася в Голосіївському районі – 19%. У Дарницькому – 15%, в Солом’янському – 14%, в Печерському – 12%, в Шевченківському – 10% і в Дніпровському – 9%.
Менша кількість новобудов в Святошинському і в Подільському – по 7%, в Оболонському – 5%. Найменша – у Деснянському районі – 2%.

Нагадаємо, експерти вважають найбільш затребуваним сегментом на ринку житлової нерухомості є так звані смарт-квартири — житло невеликої площі, в якому однак можна облаштувати комфортне проживання. Такі квартири найчастіше зустрічаються у новобудовах економ-сегменту.

Як пояснив віце-президент "Київміськбуду" Аркадій Бондарев, за оцінками фахівців, найкомфортніший метраж для невеликої квартири — 35 кв. м для однокімнатної, 50 кв.м для двокімнатної та 70 кв.м — для квартири на три кімнати. Водночас він наголосив про існування санітарних норм, за якими на одну людину має припадати 17,5 корисних квадратів, тобто вся оселя може бути приблизно 25 кв. м, але не менше.

Українські Національні Новини

Економіка