u-madridi-diagnostuvali-vipadok-peredachi-likhomanki-denge-statevim-shlyakhom

В Іспанії діагностували перший випадок передачі лихоманки денге статевим шляхом

 • 24289 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. У Мадриді виявили хворобу денге у юнака, який заразився під час незахищеного статевого акту з носієм вірусу. Про це повідомляє УНН з посиланням на El Pais.

"У Мадриді діагностували лихоманку денге у юнака, який захворів через незахищений статевий контакт з людиною, яка захворіла під час подорожі до Карибського басейну. Це один з перших випадків передачі захворювання статевим шляхом, оскільки в наукові літературі повідомляється лише про один подібний випадок, що стався у Південній Кореї", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що зараження відбулось на початку вересня, і сексуальним партнером хворого чоловіка стала ще одна людина, яка недавно здійснила поїздку на Кубу та в Домініканську Республіку, в країни, у яких спостерігається значне зростання захворювання на денге.

"Пацієнт приїхав із високою температурою, шкірною еритемою та інтенсивним болем. Клінічна підозра була підтверджена службою мікробіології мадридської лікарні, що викликало нові питання щодо походження інфекції", - зазначили в El Pais.

Також зазначається, що медики провели тести та виявили, що штам вірусу у пацієнтів ідентичний з тими, що зареєстровані на Кубі. Там хвороба передається через укус комарів. Після цього у пацієнта підвищується температура, з’являється головний біль, висипи на обличчі, шиї, грудях та кінцівках.

Нагадаємо, у Пакистані вирує епідемія лихоманки денге. Захворіли близько 20 тисяч людей.

Українські Національні Новини

Здоров'я