u-madrydi-vidbuvsia-mitynh-na-pidtrymku-ukrainskykh-yaki-perebuvaiut-u-poloni-rf

У Мадриді відбувся мітинг на підтримку українських бранців, які перебувають у полоні рф

 • 36388 переглядiв

В Іспанії відбувся мітинг із закликом до міжнародної спільноти чинити тиск на росію з метою звільнення українських військовополонених та цивільних осіб, які перебувають у полоні кремля.

В Іспанії відбулась акція на підтримку українських військовополонених, - міжнародне співтовариство закликають знайти важелі впливу на кремль, щоб повернути додому військових, які знаходяться у російському полоні. Про це передає УНН із посиланням на Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

У столиці Іспанії відбулася акція на підтримку українських військовополонених. Учасники акції закликали міжнародне співтовариство знайти важелі впливу на країну-агресорку, щоб повернути додому бранців кремля 

– ідеться у повідомленні.

Зазначається, що кілька сотень учасників пройшли вулицями Мадриду з українськими прапорами та гаслами на підтримку України, ЗСУ та Захисників, що опинилися в російському полоні, а також цивільних українців, позбавлених особистої свободи.

Організатори мітингу підкреслили важливість поширювати у Європі інформацію про війну в Україні.

Це обов'язок кожного українця, хто в даний момент перебуває за кордоном. Саме зараз такі акції особливо важливі, адже Україна потребує більшої міжнародної підтримки, а тисячі військових та цивільних українців перебувають в російській неволі

 – інформує Координаційний штаб.

Нагадаємо

Українські військовополонені зазнають багатомісячних катувань у російському полоні. Все це здійснювалося з кричущою зневагою до людської гідності та спричинило довготривалі фізичні та психічні травми. Про це йдеться у звіті Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідування порушень в Україні.

09.04.24, 16:15 • [views_0]