u-mariupoli-okupanti-gotuyut-pidrobleni-svidchennya-pro-zvirstva-zsu-radnik-mera

У Маріуполі окупанти готують фейкові докази "звірств ЗСУ" – радник мера

 • 90524 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Російські окупанти готують фейкові докази того, що українські військові нібито знищували Маріуполь та вбивали мирних жителів. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, інформує УНН.

Цитата

"росія в Маріуполі готує найбільшу підробку "свідчень свідків" про те, що Маріуполь було знищено українськими військовими. Свідчення будуть підготовлені власноруч мешканцями Маріуполя, що залишились в місті, у письмовій формі", — написав Андрющенко.

Деталі

Для проведення такої операції російські окупанти оголосили початок реєстрації на компенсацію за знищене житло та/або втрату члена родини. За житло – 500 тис. рублів (орієнтовно 6 тис. доларів США) , за загиблого члена родини – 3 млн. рублів. (орієнтовно 33 тис. доларів США)

Реєстрацію заяв на компенсацію проводять в приміщенні школи №9. Однак під час подання власноруч складеної письмової заяви маріупольці мають обов’язково зазначити, що майно "було знищено українськими військовими", а близьких "вбито українською армією". В разі відсутності/відмови такої позначки окупанти повідомляють, що жодної компенсації не буде. З урахування психологічного тиску та стану інформаційної блокади маріупольці в надії подають заяви з відповідними примітками.

Зрештою росія отримує десятки тисяч власноруч складених письмових "свідчень" про "звірства української армії". Їх планують використати для впливу на міжнародну думку, зокрема із широким розголосом через пропагандистські медіа-канали, які продовжують свою діяльність на території країн ЄС.

В реальності проведення такої компенсації неможливе. Лише на виконання цих обіцянок маріупольцям росія має витратити не менш 2,5 млрд. доларів США, що в нинішньому стані економіки росії неможливо.

Нагадаємо

У Маріуполі російські окупанти намагаються відновити роботу порту, тому що це єдиний шлях вивезення вкраденого металу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП