u-mariupoli-pochinayut-zvoditi-pershiy-nederzhavniy-politekh-obitsyayut-naykraschu-osvitu

У Маріуполі починають зводити перший недержавний політех - обіцяють найкращу освіту

 • 14028 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Освітній оазис на пустирі - в Маріуполі починають зводити перший недержавний політех. Уже в наступному році на навчання прийдуть перші студенти, викладати у вузі погодилися кращі вчені. Пустир в три з половиною гектара стане освітнім майданчиком. Будівництво першого недержавного технічного університету починає група Метінвест Ріната Ахметова в Маріуполі, йдеться в новинах "Сегодня".

Сьогодні тут одні кущі і подекуди протоптані стежки. А побудують тут навчальний корпус, гуртожиток і спортивне містечко - це 25 мільйонів доларів інвестицій. Макет майбутнього будинку збирають, як конструктор, поверх за поверхом.

"Наш проект "Метінвест Політехніки" - він дасть можливість талановитим дітям, талановитим студентам вчитися у себе вдома, працювати на підприємствах, які знаходяться в Україні. І домагатися успіху саме тут", - каже генеральний директор "Метінвест Холдингу" Юрій Риженков.

Місце під будівництво допомогла знайти міська рада. Там проект підтримують, тому що за освітою - майбутнє. Опановувати науку будуть з нуля і навіть зможуть підвищити кваліфікацію. На це Політехніка вже має ліцензії. Йдеться про шість напрямків. Вчити студентів будуть кращі. Фундаменту ще навіть немає, а викладати тут вже погодилися одинадцять докторів наук і двадцять два кандидата.

"Сучасні викладачі, сучасні лабораторії, куди ми будемо залучати студентів і давати їм можливість для стажувань", - зазначає ректор "Метінвест Політехніки" Олександр Поважний.

"Це дуже великий крок державно-приватного партнерства, який показує, що напрямок бізнесу сьогодні за освіту, за науку, за майбутнє. Це важливий крок у розвитку людського капіталу, саме високо освіченого, інженерно освіченого, поліформатно освіченого", - упевнений міністр освіти України Сергій Шкарлет.

Плани на будівництво - амбітні. Перші студенти прийдуть на навчання вже у вересні наступного року.

Українські Національні Новини

Суспільство