u-mariupoli-viyavili-boyovika-grupi-byezlyera-prichetnogo-do-katuvan-ukrayinskikh-viyskovikh

У Маріуполі викрили бойовика "групи Бєзлєра", який катував українських військових

 • 25807 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Контррозвідка Служби безпеки України виявила у Маріуполі бойовика з "групи Бєзлєра", який був причетний до катувань українських військових. Йому повідомлено про підозру. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресцентр СБУ.

"Контррозвідники СБУ виявили у районі проведення операції Об’єднаних сил колишнього бойовика з "групи Бєзлєра", який брав участь у катуваннях українських військових та мирного населення на тимчасово окупованих територіях Донеччини", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що у 2014 році мешканець Маріуполя добровільно приєднався до терористичної групи російського диверсанта, підполковника військової розвідки РФ Ігоря Бєзлєра. У терористів він відповідав за так званий "інформаційний блок" і займався антиукраїнською пропагандою.

"За завданням "Бєса" бойовик був присутній на допитах та знущаннях над військовополоненими і заручниками, яких утримували у приміщенні колишнього Горлівського управління по боротьбі з оргзлочинністю міліції. Вибиті "зізнання" він фіксував на камеру та розміщував на сайтах "Л/ДНР" і в соцмережах. Часто ці кадри використовували російські ЗМІ для створення пропагандистських сюжетів", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, застосовуючи фізичний і моральний тиск та погрожуючи зброєю, бойовик принижував полонених, змушував їх виконувати різні господарські роботи. У 2015 році він "злякався за своє життя і втік на мирну територію України".

"Нещодавно силовики виявили зловмисника у Маріуполі. Свідки подій 2014 року у Горлівці впізнали в ньому підручного Бєзлєра. Під час обшуків за місцем проживання терориста вилучено матеріали, які долучені до доказової бази справи. Слідчі СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури повідомили терористу про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації) ККУ. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі", - додали у СБУ.

Нагадаємо, прокуратура Луганської області встановила близько 600 людей, потерпілих від катувань підтримуваних Росією бойовиків на Донбасі. Ці дані внесені у реєстр потерпілих осіб від злочинів, вчинених в умовах збройної агресії Росії проти України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП