u-medzhlisi-zrobili-zayavu-schodo-vizitu-do-turechchini-deputativ-okupovanogo-krimu

У Меджлісі зробили заяву щодо візиту до Туреччини "депутатів" окупованого Криму

 • 12825 переглядiв

КИЇВ. 14 жовтня. УНН. Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров написав заяву щодо візиту до Туреччини на III Конференцію спікерів парламентів з протидії тероризму і зміцненню регіональної взаємодії депутатів окупованого Криму. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Главі Туреччини були представлені члени національних делегацій держав - учасниць III Конференція спікерів парламентів з протидії тероризму і зміцненню регіональної взаємодії, в тому числі і делегації Державної Думи Російської Федерації, до складу якої були включені "депутати Державної Думи", незаконно обрані на тимчасово окупованій РФ українській території", - написав Чубанов.

За його словами, факт перебування у складі офіційної делегації Державної Думи РФ "депутатів Державної Думи", незаконно обраних на тимчасово окупованій території України, може сприйматися як ігнорування організаторами даної Конференції позиції ООН, ЄС, Ради Європи, ОБСЄ, ПАЧЕС та інших міжнародних організацій, що підтримують суверенітет і територіальну цілісність України.

"У зв'язку з цим слід зазначити, що "депутати Держдуми РФ", представлені президенту Туреччини у складі делегації Росії, є безпосередніми організаторами і виконавцями багатьох незаконних і злочинних діянь, що сприяють тимчасовій окупації Російською Федерацією Криму, забороні діяльності Меджлісу кримськотатарського народу - вищого представницького органу корінного народу Криму, переслідуванням, арештам, і позбавленню волі членів Меджлісу кримськотатарського народу і активістів кримськотатарського національного руху", - написав Чубаров.

За його словами, Росія намагається створити навколо провокації з включенням до складу делегації "депутатів Державної Думи" інформаційну завісу, нібито визнання Туреччиною незаконної анексії Криму.

"Меджліс кримськотатарського народу виходить з того, що лише примушення Росії до міжнародного права поверне мир і стабільність у Чорноморському регіоні, забезпечить територіальну цілісність і суверенітет України, захистить права і свободи кримськотатарського народу", - написав Чубаров.

Меджліс закликає президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, депутатів Великих Національних Зборів Туреччини, лідерів політичних партій і представників громадянського суспільства Туреччини вжити спільно з Україною та міжнародною спільнотою особливі зусилля щодо деокупації Криму і відновлення територіальної цілісності України.

Нагадаємо, Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав державу відкликати свій дозвіл щодо виконання Мартіном Сайдіком повноважень спеціального представника голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі з врегулювання на Донбасі після заяви останнього про Крим.

Українські Національні Новини

Політика