u-mekhiko-ogoloshena-ekologichna-trivoga-cherez-zrostannya-kontsentratsiyi-ozonu-v-povitri

У Мехіко оголошена екологічна тривога

 • 8306 переглядiв

КИЇВ. 31 березня. УНН. Влада столиці Мексики в суботу оголосила в місті екологічну тривогу в зв'язку з перевищенням допустимої концентрації озону в повітрі. Відповідне рішення оприлюднила в Twitter Комісія з навколишнього середовища мегаполісу, передає УНН.

"У суботу, 30 березня, оголошується перша фаза екологічної тривоги через озон у долині Мехіко", - йдеться в тексті.

За даними фахівців, центральна частина країни, де розташована столиця, в даний час знаходиться під впливом системи високого тиску, яка перешкоджає розсіюванню забруднюючих атмосферу частинок.

На час дії тривоги вводяться подвійні обмеження на використання автомобільного транспорту. Промислові підприємства протягом цього періоду зобов'язані знижувати обсяг викидів в атмосферу на 30% -40% під загрозою штрафу. Населенню, особливо найбільш уразливим його категоріям, рекомендується не залишати приміщення протягом дня.

Приземний озон утворюється під дією сонячного випромінювання з оксидів азоту та летючих вуглеводнів і здатний викликати респіраторні захворювання. За деякими оцінками, проблеми з екологією в районі Мехіко щорічно забирають життя понад 20 тис. чоловік.

Як повідомляв УНН, понад 20 тисяч підлітків і молодих людей зібралися в п’ятницю, 29 березня, біля Бранденбурзьких воріт у Берліні, де в рамках акції руху Fridays for Future (“П’ятниці заради майбутнього”) виступила шведська школярка і екоактівістка Грета Тунберг, яка бореться проти зміни клімату в світі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП