u-meksitsi-vpershe-covid-19-viyavili-u-novonarodzhenoyi-triyni

У Мексиці вперше COVID-19 виявили у новонародженої трійні

 • 15059 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. У Мексиці зафіксували безпрецедентний випадок захворювання на COVID-19 - позитивний результат тесту виявили у новонародженої трійні. Про це повідомляє УНН з посиланням на BBC.

“Трійня в Мексиці отримала позитивний результат тесту на коронавірус, що є безпрецедентним випадком, повідомляють місцеві органи охорони здоров'я. Медичні науковці вивчають, чи може хвороба передаватися через плаценту матері під час вагітності”, - повідомили в ЗМІ.

Вказано, що двоє немовлят: хлопчик та дівчинка, перебувають у стабільному стані у лікарні. Другий хлопчик лікується від респіраторної хвороби.

“Прессекретар Державного комітету з питань охорони здоров'я заявив, що зараження при багатоплідних пологах не було виявлено ніде в усьому світі і тому цей випадок розслідують”, - вказано у повідомленні.

Зазначається, що дуже мала кількість новонароджених дітей хворіла на COVID-19, тому лікарі не вірять, що зараження відбулось під час народження. У зв’язку з цим батьки проходять тестування, оскільки хвороба у них могла протікати безсимптомно.

“Трійня, яка народилась передчасно 17 червня у Мексиці, у день народження мала позитивний результат тесту на коронавірус”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що діти могли заразитись від тих, хто контактував з ними після народження або ж коронавірус передався від матері через плаценту, оскільки нещодавно американські дослідники з Єльської медичної школи повідомили про перший відомий випадок зараження коронавірусом через плаценту. Однак, такий спосіб передачі хвороби малоймовірний.

Повідомляється, що всього у Мексиці на COVID-19 захворіло 185 тис. осіб, з них 22,5 тис. померло.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині вагітна жінка з підтвердженим COVID-19 втратила двійню.

Українські Національні Новини

Здоров'я