u-mezhakh-initsiativi-likar-dlya-sela-mediki-proveli-bezplatni-konsultatsiyi-sche-u-17-naselenikh-punktakh

У межах ініціативи “Лікар для села” медики провели безплатні консультації ще у 17 населених пунктах

 • 1637145 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. У межах ініціативи “Лікар для села”, що реалізується за підтримки благодійного фонду “МХП-Громаді”, медики провели безкоштовні консультації для жителів Тернопільщини та Хмельниччини. Про це повідомили у пресслужбі Фонду, передає УНН

Деталі

Лікарі відвідали 17 населених пунктів у двох областях. Консультації медиків отримали 1613 людей: 483 - терапевта, 593 - офтальмолога, 537 - зробили УЗД-обстеження.

Цитата

“Коли ми говоримо про важливість комплексної підтримки медичної сфери в умовах війни, то в буквальному сенсі готові підставити плече лікарям. Районні і обласні лікарні нині працюють з перенавантаженням. А для жителів сіл отримання якісної медичної допомоги часто перетворюється на марафон з перешкодами. Тому соціальна ініціатива “Лікар для села” продовжує свою місію”, - ідеться у повідомлення.

Нагадаємо

Пілотний проєкт ініціативи “Лікар для села” проходив на Вінниччині. Медмобіль, облаштований реактивами та медичним обладнанням, з кількома лікарями об’їхав 25 населених пунктів області. Усього огляд пройшли близько 1,5 тисячі жителів регіону. Пізніше медмобіль проїхався селами Київщини та Сумщини.

Довідка

"МХП–Громаді" – український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія – комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу