u-mikolayevi-na-khabari-spivrobitniku-sbu-zatrimali-chinovnika

У Миколаєві на хабарі співробітнику СБУ затримали чиновника

 • 12243 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. У Миколаєві співробітники Служби безпеки України затримали посадовця Чорноморського басейнового управління державного агентства, який пропонував хабара співробітнику СБУ. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресцентр СБУ.

"Оперативники спецслужби виявили, що головний державний інспектор рибоохоронного патруля систематично отримував гроші від підприємців за їх не притягнення до кримінальної та адміністративної відповідальності за порушення правил промислового вилову риби. Задокументовано, що зловмисник отримав 70 тисяч гривень від місцевого комерсанта. Встановлено, що після цього інспектор спільно з одним із керівників управління Держагентства для надійності запропонували керівнику одного з підрозділів СБУ за щомісячну долю "увійти в бізнес", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що офіцер відразу повідомив керівництво про корупційну пропозицію.

У межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці затримали головного інспектора, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, після озвучення пропозиції співробітнику Служби з частиною неправомірної вигоди, отриманої від комерсантів. Інспектору повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, за результатами процесуальних дій його керівнику планується оголосити підозру за ст. 369 КК України.

Тривають слідчі дії для встановлення можливої причетності інших посадовців до функціонування протиправної схеми.

Нагадаємо, на Харківщині стороні захисту відкрито матеріали слідства для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акту до суду стосовно директора лісгоспу за те, що намагався дати хабар у 100 тисяч доларів детективу НАБУ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП