u-mikolayevi-u-gore-materi-vidibrali-nemovlya-narodzhene-vid-shkolyara

У Миколаєві у горе-матері відібрали немовля, народжене від школяра

 • 16786 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. У Миколаєві суд ухвалив відібрати у матері, яка вживала наркотики та алкоголь під час вагітності та не цікавилась дитиною від народження, її 8-місячного сина. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Центрального районного суду Миколаєва.

Так, до Центрального райсуду Миколаєва надійшов позов органу опіки та піклування Миколаївської міськради про відібрання у громадянки її сина 2018 року народження без позбавлення батьківських прав та стягнення з неї аліментів.

За даними слідства, що у липні 2018 року до пологового будинку було доставлено породілля у стані сильного алкогольного сп’яніння, також у крові виявили ознаки вживання барбітуратів та амфетамінів. А після народження дитини жінка поводила себе агресивно та зухвало.

"З’ясувалось, що громадянка В. притягалась до адміністративної відповідальності за заняття проституцією, була помічена у вживанні алкогольних та наркотичних речовин. У подальшому дитину було переведено до лікарні у зв’язку з вадами внутрішньоутробного розвитку та абстинентного синдрому, викликаного вживанням матір’ю наркотичних речовин під час вагітності", - повідомили в суді.

Тож було ухвалено рішення про відібрання дитини, хлопчика було передано його біологічному батькові.

"Наразі за малолітнім здійснює піклування його бабуся по лінії батька, оскільки він сам є неповнолітнім та продовжує навчання в 11-му класі. Для дитини створено належні умови проживання та лікування, якого він потребує", - сказано у повідомленні.

Сама матір весь цей час не цікавиться долею свого сина та не надає матеріальної допомоги на його утримання.

"Дослідивши матеріали справи та заслухавши думки сторін, суд вирішив задовольнити зазначений позов, відібрати малолітню дитину у його матері, громадянки В., без позбавлення її батьківських прав, стягнути на користь батька дитини з відповідачки аліменти на утримання її малолітнього сина у розмірі ¼ частини від усіх видів заробітку, але не менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку", - зазначили в суді.

Нагадаємо, у Києві матір підозрюють у вбивстві своєї новонародженої доньки.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП