u-mikolayevi-vikrili-postachannya-do-navchalnikh-zakladiv-nebezpechnikh-kharchiv

У Миколаєві викрили постачання до навчальних закладів небезпечних харчів

 • 9737 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. У Миколаєві оголосили про підозру злочинній групі, яка підозрюється у тому, що з 2018 року постачала до навчальних закладів міста небезпечні продукти харчування та завдала збитків місцевому бюджету на суму 2,2 млн гривень. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури Миколаївської області.

"14 лютого 2020 року прокуратурою Миколаївської області спільно з поліцією повідомлено про підозру організованій злочинній групі осіб, які постачала у навчальні заклади Миколаєва небезпечні продукти", - сказано у повідомленні.

За даними прокуратури, злочинне угруповання у складі 4 осіб діяло з травня 2018 року з метою отримання прибутку від реалізації до навчальних закладів міста Миколаєва небезпечної та неякісної продукції під виглядом вершкового масла, сиру твердого та сиру кисломолочного.

"Зібраними у матеріалах кримінального провадження доказами встановлено, що вказані особи шляхом складання та видачі офіційних документів – видаткових накладних, товарно-транспортних накладних та податкових накладних від імені в ТОВ "Айскомпані", ТОВ "Прод-Юг" та "Сонед" умисно ввели в обіг небезпечну продукцію, що забезпечило безперешкодне постачання до навчальних закладів небезпечної та неякісної продукції на суму майже три мільйони гривень", - йдеться у повідомленні прокуратури.

Як зазначається, згідно з висновками експерта, "зазначена продукція є небезпечною і шкідливою для здоров’я споживачів, особливо дітей, оскільки, як правило, вони містять значну кількість жирних кислот, які здатні підвищувати рівень холестирину в крові, а також провокувати розвиток атеросклерозу, діабету, тромбозу кровоносних судин, захворювань серця, онкологічні захворювання, хворобу Альцгеймера, а також харчові отруєння".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Трускавці після харчування в одному з ресторанів отруїлось шестеро людей

При цьому члени ОЗГ, як вказано, заволоділи грошовими коштами комунального виробничого підприємства на загальну суму понад 2,5 млн та вчинили замах на заволодіння коштів на суму 400 тис. грн.

Зловмисникам інкримінується скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 367, ч. 3 ст.191, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 28 ст. 227, ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 191 КК України.

З метою забезпечення кримінального провадження накладено арешт на рахунки двох ТОВ на загальну суму 3,9 млн грн.

Водночас, як повідомляється, під час розслідування встановлено що, екс-керівник комунального виробничого підприємства по організації харчування в навчальних закладах, неналежним чином виконуючи свої службові обов'язки внаслідок несумлінного ставлення до них, не здійснив контроль та не вжив заходів щодо проведення належного приймання продуктів харчування від постачальників, внаслідок чого більше 15 тонн небезпечної та неякісної молочної продукції було поставлено до мережі навчальних закладів міста Миколаєва та використовувалась для харчування дітей.

Внаслідок чого, як зазначається, місцевому бюджету завдано збитків на суму понад 2,2 млн грн.

Вказаній особі 17 лютого 2020 повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367, ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України.

Нагадаємо, в Україні провели понад 200 планових та позапланових заходів державного контролю у закладах освіти, і вилучили або знищили понад 400 кг небезпечних харчових продуктів. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП