u-minapk-rozpovili-fermeram-pro-umovu-vidachi-dotatsiy-na-khudobu

У МінАПК розповіли фермерам про умову видачі дотацій на худобу

 • 7576 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Власники незареєстрованих тварин відсутні у переліку претендентів на отримання бюджетної дотації. Про це УНН повідомили у Міністерстві аграрної політики та продовольства України, коментуючи законопроект про ідентифікацію та реєстрацію тварин.

"Одна із умов надання дотації за худобу суб’єктам господарювання – підтвердження про кількість ідентифікованого, зареєстрованого та переміщеного в установленому порядку поголів’я худоби Адміністратором Єдиного державного реєстру тварин", - розповіли у міністерстві, посилаючись на норми чинного законодавства.

Cьогодні Єдиний державний реєстр тварин містить дані про велику та дрібну рогату худобу, коней, свиней. Втім, невдовзі може запрацювати Реєстр домашніх та диких тварин. Відповідний законопроект (№9022) зареєстрований на сайті Верховної Ради України.

Якщо законопроект підтримає Рада - в Україні почнуть обліковувати та чипувати домашніх і диких тварин. Але найголовніше, що після прийняття документу в Україні запрацюють єдині правила державного нагляду і контролю за реєстрацією тварин. Це спростить контроль за переміщенням тварин по Україні. Інформація про безпеку і походження продукції тваринництва стане більш відритою, переконані у МінАПК.

Також, на думку чиновників, після схвалення проекту ЗУ №9022, виявляти, локалізовувати, та ліквідовувати спалахи хвороб у тварин буде простіше.

А ще - документ спростить механізм відшкодування коштів з держбюджету українцям за проведену ідентифікацію тварин.

Нагадаємо, законопроект №9022 зареєстрований у серпні 2018 року. З того часу Рада чотири рази відкладала його розгляд.

Українські Національні Новини

Суспільство