u-minenergo-rozpovili-yaki-kompleksni-zakhodi-potribni-dlya-stabilizatsiyi-rinku-zelenoyi-energetiki

У Міненерго розповіли, які комплексні заходи потрібні для стабілізації ринку “зеленої енергетики”

 • 14020 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. В. о. міністра енергетики Ольга Буславець розповіла, що для стабілізації ринку після підписання меморандуму щодо “зеленої енергетики” потрібне запровадження комплексних заходів, зокрема зміни до закону про електроенергію та перехід на механізм ПСО. Про це вона сказала під час засідання уряду, передає УНН.

“Для того, щоб стабілізувати ситуацію на ринку електричної енергії, потрібно виконання комплексу заходів, які були напрацьовані антикризовим енергетичним штабом, який очолює Денис Анатолійович (Шмигаль - ред). На сьогодні триває виконання цих заходів. Від міністерства, від уряду прийняті необхідні рішення, як вже було зазначено, щодо вивільнення додаткових обсягів “Енергоатому”. Для можливості продавати на довгострокових двосторонніх договорах на біржі для промислових підприємств”, - сказала Ольга Буславець, відповідаючи на запитання, яким чином після підписання меморандуму щодо “зеленої енергетики” буде працювати ринок.

На її думку, це дуже добре вплине і на “Енергоатом”, на промислові підприємства, що зможуть прогнозувати свою роботу і фінансову діяльність.

“Ми ... готуємось до переходу до фінансового механізму ПСО, що теж дозволить “Енергоатому” бути повноцінним учасником цього ринку. І промисловцям купувати електричну енергію по конкурентній ціні. Що стосується впливу підписання Меморандуму - Меморандум є основою для підготовки змін до Закону про підтримку альтернативних джерел енергії. Звичайно, завдяки цьому меморандуму і добровільній угоді, яка буде підготовлена і буде досягнута - ми зможемо … зменшити навантаження на ринок близько 7 млрд в рік. І загалом за весь період підтримки до 2030 року зменшити навантаження на більше 2 млрд євро”, - додала Буславець.

Нагадаємо, Кабмін вніс в протокольне рішення схвалення меморандуму щодо “зеленої енергетики”, яким передбачається встановлення ціни на вироблену електроенергію на аукціонах.

Українські Національні Новини

Політика