u-minenergo-sprostuvali-zayavi-dubinskogo-aes-yak-i-ranishe-dominuyut-nad-tes

У Міненерго спростували заяви Дубінського: АЕС як і раніше домінують над ТЕС

 • 18076 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Народний депутат Олександр Дубінський заявив, що теплові електростанції (ТЕС) "вперше за 30 років" виробили більше, ніж атомні (АЕС). Такі заяви народного обранця назвав маніпулятивними і спростував радник в.о. міністра енергетики Олександр Трохимець, передає УНН.

Він пояснив, що Дубінський говорить про пікове вечірнє навантаження і не говорить про ситуацію загалом.

Вечірні піки – це добовий максимум, оскільки ввечері люди повертаються додому, вмикають світло та побутове обладнання, максимально споживаючи електроенергію. І ці піки завжди задовольнялися маневровими генераціями, зокрема ТЕС, які здатні швидко адаптовуватися до потреб, пояснює Трохимець.

"Цього не може робити ані атомна, бо вона не маневрова і працює на стабільній потужності, ані "зелена", бо залежить від погоди.

Коли пік спадає, після опівночі - баланс електроенергії відновлюється, і атомна енергетика продовжує домінувати над іншими генераціями", - пише він.

На підтвердження своїх слів Трохимець опублікував виробництво електроенергії за травень, де більше 50% - частка АЕС. ТЕС в енергобалансі займає 30%.

"Для простішого сприйняття можна навести таку аналогію. Потужність - це швидкість, а кількість виробленої електроенергії - це відстань, яку проїхав автомобіль. Отже, якщо на одному відрізку один автомобіль їхав швидше, ніж інший, то це не означає, що перший проїхав більше за другого", - пояснив він.

Нагадаємо, у травні АЕС виробили на 11% більше електроенергії, ніж прогнозували.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Уряд призначив Степанову CDTO

     • 23940 переглядiв