u-minenergo-sprotuvali-feyk-schodo-mozhlivikh-gafikiv-vidklyuchen-svitla-u-travni

У Міненерго спростували фейк щодо можливих гафіків відключень світла у травні

 • 984845 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. У Міненерго спростували фейк щодо можливих гафіків відключень світла у травні. Про це пише УНН з посиланням на заяву Міністерства енергетики України.

Цитата

"Останніми днями у деяких ЗМІ шириться недостовірна інформація про нібито введення у травні графіків обмежень постачання електроенергії побутовим споживачам.

Міністерство енергетики України офіційно заявляє: ця інформація не відповідає дійсності! Введення жодних графіків обмежень постачання електроенергії не планується", - йдеться в повідомленні. 

Деталі

Міністр енергетики України Герман Галущенко також відзначив, що зараз триває активна підготовка енергосистеми до нового опалювального сезону. Зокрема, Міністерством енергетики спільно з усіма енергетичним компаніями країни, що генерують, передають та розподіляють електроенергію, складено оптимізований графік ремонтів.

"Майже три місяці, незважаючи на терор ворога і обстріли об’єктів енергетичної інфраструктури, енергосистема працює, повністю забезпечуючи споживання.

Завдяки злагодженій роботі усіх видів генерації вдалося скасувати обмеження постачання електроенергії споживачам", - додав Галущенко.

Зазначається, що наразі відключення споживачів від електропостачання можуть відбуватися виключно внаслідок пошкодження російськими окупантами об’єктів генерації і мережевої інфраструктури.

Нагадаємо

В Украенерго заявили, що нічна ворожа атака дронами не мала наслідків для енергосистеми, експорт триває.

Українські Національні Новини

Економіка