u-minkulti-rozpovili-scho-zrobili-dlya-prosuvannya-ukrayinskoyi-movi-tsogo-roku

У Мінкульті розповіли, що зробили для просування української мови цього року

 • 13942 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Для просування української мови цього року, зокрема було обрано Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Креміня та його секретаріат, розроблено онлайн-платформу з вивчення української мови. Про це заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час live-конференції, передає кореспондент УНН.

"Переконаний, що одним із найважливіших проривів у суспільстві – вміти розмовляти про чутливі питання одне з одним, зберігати свободу іншої людини та ставитися з повагою до того, що ця, інша людина вважає важливим. Саме цим у діяльності керується Державна служба з етнополітики та свободи совісті", - сказав Ткаченко.

За його словами, Україна унікальна країна з високим рівнем релігійної свободи.

"Наприклад, Всеукраїнська рада церков та релігійних організацій, яка яскраво демонструє культуру діалогу є винятковою, бо держава та представники релігійних різних конфесій об'єднані бажанням взаємодії та просування міжконфесійної злагоди. Цю єдність у розмаїтті ми маємо продовжувати зберігати й розвивати", - розповів Ткаченко.

Він наголосив, що насправді культура – це те, що об'єднує, й мова також може стати українським об'єднуючим фактором.

"Обрано уповноваженого із захисту державної мови та його секретаріат, розроблено онлайн-платформу з вивчення української мови, затверджено план заходів з реалізації першого етапу Стратегії популяризації української мови до 2030 року", - розповів міністр.

Ткаченко також нагадав, що розроблено проект стратегії сприяння реалізації прав та можливостей ромської національної меншини в українському суспільстві до 2030 року та розпочато культурно-просвітницький онлайн проект "Нова бібліотека Софії".

"Ми, МКІП, головною задачею у цьому напрямку бачимо питання об'єднання суспільства, його згуртованості. Це безумовно, також буде закладатися й в наративи інформаційної безпеки", - сказав Ткаченко.

Нагадаємо, Кабмін ухвалив зміни до стратегії популяризації української мови.

Як повідомлялося, в липні цього року Кабінет міністрів України призначив на посаду Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Креміня.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У МЗС зробили заяву через руйнівний землетрус у Хорватії

     • 15836 переглядiв

    Зеленський звільнив заступника секретаря РНБО Кривоноса

     • 16766 переглядiв

    Зеленський відсторонив главу КСУ Тупицького на два місяці

     • 20029 переглядiв