u-minoboroni-britaniyi-zayavili-scho-chorne-more-ne-nalezhit-rosiyi

У Міноборони Британії заявили, що Чорне море не належить Росії

 • 17347 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Чорне море не належить Росії – з такою заявою виступив міністр оборони Великої Британії Гевін Вільямсон під час зустрічі зі своїм українським колегою Степаном Полтораком в Одесі. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Міністр Вільямсон зазначив, що британські військові кораблі, що прибули до Одеси цього тижня, демонструють солідарність з Україною та підкреслюють, що "Україна не на самоті".

"Також це демонструє наше право прибути до портів накшталт Одеси, свободу навігації, свободу військово-морських сил діяти у Чорному морі. Це море не належить Росії, це міжнародне море", - заявив міністр оборони Великої Британії.

Раніше повідомлялося, що Гевін Вільямсон висловив готовність зробити все можливе для доступу міжнародних організацій до українських моряків, захоплених Росією. 

Нагадаємо, 17 грудня до Чорного моря увійшов корабель HMS Echo (H87) Королівського військово-морського флоту Великої Британії. 

25 листопада прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли та захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі.

Українські Національні Новини

Політика