u-minoboroni-rozpovili-yak-vidbuvatimetsya-zakhist-naselennya-pislya-rozvedennya-viysk

У Міноборони розповіли, як відбуватиметься захист населення після розведення військ

 • 14496 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Захист цивільного населення у зоні відведення військ буде забезпечуватись представниками Національної поліції та інших сил безпеки у взаємодії з військово-цивільними адміністраціями. Про це повідомив міністр оборони України Андрій Загороднюк під час години запитань до уряду в парламенті, передає кореспондент УНН.

"Захист цивільного населення у зоні відведення військ буде здійснюватись відповідно до чинного законодавства, та забезпечуватись представниками Національної поліції та інших сил безпеки у взаємодії з військово-цивільними адміністраціями. Підрозділи ЗСУ будуть утримуватись в готовності до негайного реагування на порушення щодо відведення військ та у разі поновлення обстрілів займуть позиції відповідно визначених планів", - зазначив Загороднюк.

За його словами, відповідні військові позиції для відведення українських військових наразі готуються – вони вже були організовані ще в 2016 році. Причому мова йде про дві ділянки. Там передбачаються створення належних умов для виконання бойових завдань, розміщення військових, підготовленої системи траншей і укриттів.

Нагадаємо, влада не може повністю розкривати плани щодо подальших кроків армії на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика