u-minoboroni-vidreaguvali-na-vizit-deputata-derzhdumi-rf-u-zolote

У Міноборони відреагували на візит депутата Держдуми РФ у Золоте

 • 28218 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Заяви про те, що візит депутата Держдуми РФ Олексія Журавльова в Золоте Луганської області став можливим через відведення Збройних сил України на нові позиції, є "некоректними та мають провокаційний характер". Українська сторона також планує звернутися до СММ ОБСЄ щодо цього візиту. Таку позицію висловило Міністерство оборони України щодо перебування Журавльова у Луганській області, опублікованій пресслужбою українського оборонного відомства, передає УНН.

"Частина міста Золоте знаходилася та знаходиться на тимчасово окупованій території. Згідно з даними, так званий візит О. Журавльова відбувся до селища (населеного пункту-сателіту) Золоте-5, яке не підпадає у зону розведення військ. Таким чином, заяви про те, що цей візит став можливим через відведення ЗС України на нові позиції є некоректними та мають провокаційний характер", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві вказали, що будь-які візити іноземних громадян до України, здійснені з порушенням визначеного порядку перетинання державного кордону України, є порушенням українського законодавства.

Крім того, зазначено, що українська сторона планує звернутися до Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ щодо нібито супроводження російського депутата представниками Місії.

"Щодо намагань російських ЗМІ створити враження про нібито супроводження О. Журавльова представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, українська сторона планує звернутися до Місії з проханням надати відповідні роз’яснення. Адже такі дії російської сторони мають ознаки неприкритої спроби втягнути міжнародну організацію у свої політичні спекуляції", - пояснили у Міноборони.

В оборонному відомстві також повідомили, що розведення сил і засобів у зазначеному районі відбувається планово та відповідно до досягнутих домовленостей у рамках Мінського процесу.

"Українська сторона послідовно виконує взяті на себе зобов’язання і не має намірів піддаватися на провокації на чутливому для усіх сторін процесі", - зазначили у Міноборони.

Нагадаємо, раніше на YouTube з’явилось відео, як депутат російської Держдуми, голова партії "Родіна" Олексій Журавльов нібито відвідав Золоте після розведення сил.

Фото та відеоматеріали свідчать, що Журавльова супроводжували особи, які можливо є представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та спільного Центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

Реагуючи на цей візит, у МЗС України заявили, що він є "порушенням всіх норм".

Українські Національні Новини

Політика