u-minosviti-rozpovili-pro-osoblivosti-vstupnoyi-kompaniyi-2018-roku

У Міносвіти розповіли про особливості вступної компанії 2018 року

 • 8856 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Вступна кампанія 2018 року має низку новацій. Серед них – 2 фіксовані предмети, творчі заліки, замість випробувань та зарахування результатів тестування за 2016 рік. Про це на засіданні уряду розповіла міністр освіти та науки Лілія Гриневич, передає кореспондент УНН.

"По-перше, ми ввели два конкурсні предмети фіксовані, щоб абітурієнтам було легше визначитись на спеціальності. Частину творчих випробувань замінено творчими заліками. Окрім результатів 2017 року ЗНО та 2018 року, приймаються також результати ЗНО за 2016 рік" – повідомила Гриневич.

Також, за її словами, випускники зможуть подавати не більше 7 заяв. Для вступу на окремі медичні спеціальності встановлена мінімальна кількість балів з профільних предметів (біології, хімії або математики).

Крім того, як додала міністр, є система коефіцієнтів, яка допомагає технічним спеціальностям, а також тим регіонам, які є віддалені та страждають від кількості абітурієнтів.

"Ми також розширюємо практику широкого конкурсу та головне – отримуємо нові іспити в магістратуру. Вступ в магістратуру стає прозором", - додала Гриневич.

Як уточнила міністр, ключові дати вступної кампанії:
• 2-25 липня реєстрація електронних кабінетів;
• 12-26 – прийом електронних заяв;
• 1 серпня – оприлюднення рейтингових списків із зазначенням рекомендації до зарахування.

Як повідомлв УНН, найбільше апеляційних скарг на процедуру зовнішнього незалежного оцінювання абітурієнти подали щодо тестування з англійської мови.

Українські Національні Новини

Суспільство