u-minosviti-sprostuvali-informatsiyu-pro-distantsiyne-dpa-dlya-devyatiklasnikiv-bude-pismoviy-ekzamen

У Міносвіти спростували інформацію про дистанційну ДПА для дев’ятикласників: буде письмовий екзамен

 • 17314 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Міністерство освіти і науки України спростувало інформацію про складання ДПА дев’ятикласниками дистанційно, вони будуть писати її у письмовій формі. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу МОН.

"У 2020/2021 навчальному році учні 9-х класів складатимуть державну підсумкову атестацію у закладі освіти у письмовій формі. Згідно з нормативними документами, атестація випускників 9-х класів може проводитися у закладі освіти або у формі зовнішнього незалежного оцінювання", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, наказ МОН встановлює, що у 2020/2021 навчальному році ДПА осіб, які завершують здобуття базової середньої освіти, проводиться у закладі освіти у письмовій формі.

"Відповідно, інформація про звільнення від проходження ДПА учнів 9-х класів та/або її проходження онлайн є недостовірною. Крім того, твердження про ускладнення ДПА для учнів 9-х класів у 2020/2021 навчальному році є необґрунтованим. Завдання для проведення атестації у закладі освіти затверджує керівник закладу освіти", - додали у МОН.

Нагадаємо, у бюджеті на освіту на 2021 рік передбачений 1 млрд грн на формування місць дистанційного навчання для кожної української школи.

Як повідомлялося раніше в УНН, через пандемію випускників шкіл можуть звільнити від ДПА.

Українські Національні Новини

Політика