u-minregioni-vstanovili-minimalni-vimogi-do-energoefektivnosti-budivel

У Мінрегіоні встановили мінімальні вимоги до енергоефективності будівель

 • 12364 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Мінрегіон встановив мінімальні вимоги до енергоефективності будівель, без яких не можна зводити будинки. Про це повідомляє пресслужба Міністерства, інформує УНН.

"Відтепер житлові та громадські будівлі не можна будувати без дотримання мінімальних вимог до енергоефективності. Розроблені Мінрегіоном вимоги є обов’язковими для новобудов, реконструйованих та капітально відремонтованих будівель. На 1 січня 2021 року в Україні близько 6 тис. будівель отримали енергетичні сертифікати. З них майже 44% мають найнижчий клас енергоефективності "G", а найвищий клас "А" – 1,4%”, - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що такий рівень енергоефективності не відповідає руху України у напрямку зменшення споживання енергоресурсів житловими будинками та підвищення комфорту проживання людей, тому розробили два накази щодо мінімальної енергоефективності будівель та методики її розрахунку, які вже набрали чинності.

"Мінімальні вимоги до енергетичної ефективності встановлені в Україні вперше. Вони дозволять проводити термомодернізацію будівлі поетапно, що дозволить її власникам більш ефективно спланувати бюджет та подальші роботи, щоб отримати клас енергоефективності об’єкту не нижче "С", - вказано у повідомленні.

Зазначається, що Мінрегіон вніс зміни до Методики визначення енергетичної ефективності будівель, яку використовують у своїй роботі проектувальники при проектуванні об’єктів та енергоаудитори під час сертифікації.

Нагадаємо, у ЄС виділили Україні 300 млн євро кредиту на енергоефективність.

Українські Національні Новини

Політика