u-minreintegratsiyi-povidomili-yak-stavitimutsya-do-zhiteliv-tot-z-rosiyskimi-pasportami

У Мінреінтеграції повідомили, як ставитимуться до жителів ТОТ з російськими паспортами

 • 19190 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. Більшість осіб, що отримали російські паспорти на тимчасово окупованих територіях України, зробили це як спосіб виживання, і Україна це врахує. Про це в межах онлайн-дискусії, організованої Atlantic Council, розповів віце-прем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, передає кореспондент УНН.

"200 тисяч паспортів видано сьогодні на окупованому Донбасі. В нашому розумінні перехідного правосуддя, переважна більшість людей отримують паспорти, в тому числі і в окупованому Криму, як спосіб виживання, і ми це врахуємо обов’язково в проекті того законодавства, яке запропонуємо Верховній Раді щодо наслідків такої паспортизації. Вони є заручниками терористів, тому ми будемо ставитись до них як до заручників", - сказав Резніков.

Водночас, він наголосив, що питання перехідного правосуддя не розповсюджується на тих, хто вчиняє і вчиняв злочини проти людства.

Як повідомляв УНН, на базі Мінреінтеграції буде створено спеціальну експертну робочу групу для напрацювання пакету законопроектів із запровадження системи перехідного правосуддя та інших заходів безпечної реінтеграції.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі