u-minreintegratsiyi-poyasnili-chomu-rf-ostannim-chasom-aktivno-prosuvaye-temu-vodi-u-krim

У Мінреінтеграції пояснили, чому РФ останнім часом активно просуває "тему води" у Крим

 • 18692 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Російська Федерація активно просуває тему водопостачання води у Крим для того, щоб перекласти відповідальність за це на Україну. Про це заявив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко під час міжнародної конференції "Проблемні питання водопостачання та використання водних ресурсів на території Криму в умовах російської окупації", передає кореспондент УНН.

"Тематика води (у Крим – ред.) педалюється для того, щоб, по-перше, змінити інформаційний фокус і перекласти відповідальність з країни-окупанта на країну-жертву, тобто Україну. Це є інформаційний спосіб маскування своїх протиправних дій і звинувачення України", - сказав Яременко.

Він підкреслив, що постачання води у Крим є неможливим до моменту його повної деокупації.

"Я абсолютно впевнений, що ми маємо витримувати цю позицію, не зважаючи на будь-який тиск РФ, який, я також думаю, буде посилюватись. У той же час, я переконаний, вода у Крим обов’язково повернеться через Північнокримський канал і це відбудеться одразу після його деоккупації", - наголосив заступник міністра.

Нагадаємо, цього тижня у МЗС РФ повідомили, що глава МЗС Росії Сергій Лавров повідомив, що на переговорах із генеральним секретарем Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич обговорив ситуацію із водопостачанням в незаконно окупований Крим.

Українські Національні Новини

Політика