u-minsku-zbirayetsya-marsh-do-rezidentsiyi-lukashenka

У Мінську збирається марш до резиденції Лукашенка

 • 14495 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. У Мінську збирається марш “Йдемо на Дрозди”, де знаходиться резиденція президента Білорусі Олександра Лукашенка. Відзначається, що деякі площі міста огородили колючими дротами. Про це повідомляє УНН з посиланням на Nexta.

"Марш героїв! Йдемо на Дрозди! Раз окупанти люблять вторгатися до нас в будинку з обшуками і в наші двори, сьогодні ми йдемо додому до них - прямо в Дрозди", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що в Мінську основна колона збирається о 14:00 в районі проспекту Незалежності.

"Беремо окупантів в кільце, підходимо до їхніх домівок, закликаємо до відповіді. А на високих парканах будуть мати гарний вигляд ваші плакати", - додається в повідомленні.

Також організатори закликають проводити акцію і в інших містах.

"Якщо знаєте, де живуть глави ваших окупаційних адміністрацій та начальство карателів, після загального збору можете попрямувати прямо до них. Або дійте за своїм локальному планом", - підсумовується в повідомленні.

Як повідомляє Радіо Свобода - Білорусь в своєму Telegram-каналі, кілька площ в Мінську огородили колючим дротом.

"У Мінську кілька площ вже обгороджені колючим дротом. А Брест, Вітебськ, Барановичі, Молодечно, Хвойники? ... А так виглядає стела "Мінськ - місто-герой". Також за колючим дротом", - пише видання.

Крім цього видання Tut by, повідомляє про те, що вже декількох людей з біло-червоно-білими прапорами затримали.

"На вулиці Маяковського почалися затримання. Невідомі в балаклавах, зі зброєю і палицями затримали кілька людей, які йшли по вулиці з біло-червоно-білими прапорами", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, в Мінську вчора під час Жіночого Маршу затримали близько 70 його учасниць.

Українські Національні Новини

Новини Світу