u-minsotspolitiki-dopuskayut-pidvischennya-tsini-na-gaz-z-1-travnya

У Мінсоцполітики допускають підвищення ціни на газ з 1 травня

 • 19758 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Відповідно до постанови Кабміну, ціна на газ для населення має зрости з 1 травня ще на 20%. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі одного з телеканалів, передає УНН.

"Для формування ціни на газ є постанова Кабінету міністрів. Ця постанова понижує ціну відповідно до розрахунку по формулі. І сьогодні, з 1 листопада 2018 року, це 60% від загальної ціни, яка є по формулі. Ця формула передбачає з 1 травня підвищення до 80% від загальної ціни на газ формального розрахунку – це в тому випадку, якщо ця формула буде діяти й далі", - зазначив міністр.

При цьому він додав, що застосування формули й відповідне підвищення ціни на газ з 1 травня буде залежати "від багатьох факторів" – ситуації в країні, економічного зростання тощо.

Як нагадав Рева, деякі кандидати в президенти обіцяють знизити ціну на газ одразу в 4 рази.

"Якщо все буде йти в плановому порядку, без політичних штурмів і катаклізмів, то я не бачу зараз підстав і передумов для підвищення таких цін", - додав чиновник.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України схвалив проект документа про підвищення вартості ціни на газ для населення з 1 листопада на 23,5% до 8550 грн за тис. куб. м.

У грудні минулого року середня митна вартість природного газу, який був імпортований Україною, становила 329 доларів США за 1 тис. куб. м.

Українські Національні Новини

Економіка