u-minsotspolitiki-zayavili-pro-nezakonni-diyi-reyestratora-schodo-vikonavchogo-fondu-sotsstrakhu

У Мінсоцполітики заявили про незаконні дії реєстратора щодо виконавчого Фонду соцстраху

 • 15212 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. У Мінсоцполітики заявили про незаконні дії реєстратора щодо внесення у Єдиний Державний реєстр юридичних, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань даних про керівника виконавчого Фонду соціального страхування і звернулися зі скаргою до Мін'юсту з позицією скасувати реєстрацію. Про це заявив заступник профільного міністра Олег Коваль, повідомили УНН у пресслужбі Мінсоцполітики.

"Міністерство соціальної політики України занепокоєне можливою спробою рейдерського захоплення Фонду соціального страхування України", - повідомив Олег Коваль.

Заступник міністра наголосив, що ситуація, яка наразі відбувається у Фонді соціального страхування України, занадто схожа на рейдерське захоплення. "Відповідні дії вчиняються Євгеном Баженковим, фігурантом кримінальної справи за незаконні дії з майном Фонду за сприяння Державного реєстратора, який незаконно у ЄДР вказав Баженкова керівником виконавчого Фонду соціального страхування. Попри те, що повноваження щодо поновлення або звільнення директорів виконавчого Фонду належать правлінню Фонду соціального страхування", - йдеться у повідомленні Мінсоцполітики.

”Мінсоцполітики вважає такі дії реєстратора неприпустимими і звернулося зі скаргою до Мін'юсту з позицією скасувати реєстрацію та направило листа до виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України, в якому наголошено, що всі дії, прийняті Баженковим до моменту його законного поновлення на посаді, вважатимуться перевищенням повноважень та підлягатимуть скасуванню у порядку, передбаченому Законом України”, - повідомив Коваль.

Заступник міністра резюмував, що "співпраця міністерства з будь-якою особою, яка є фігурантом кримінальної справи щодо розкрадання державного майна, неприпустима".

Водночас у Мінсоцполітики вказали, що у 2018 році було звільнено директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Євгена Баженкова за незаконну передачу у приватну власність 71 державний об’єкт Фонду. "Такі дії Баженкова, а саме надані вказівки керівникам управлінь виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в областях та місті Києві щодо зміни форми власності майна Фонду є перевищенням службових повноважень", - додали у міністерстві.

Як зазначається, відповідними діями було створено передумови для незаконного відчуження майна Фонду. "Звільнення Євгена Баженкова ініціював ексміністр соціальної політики Андрій Рева, та звернувся до правоохоронних органів, що призвело до порушення кримінальної справи, фігурантом якої є Баженков. Утім, пан Євген пішов шукати правди до суду. Позаминулої п’ятниці Печерський суд міста Києва частково задовольнив його вимоги, а саме: поновив Баженкова на посаді та зобов’язав протягом місяця виплатити середній заробіток у сумі понад 858 тисяч гривень", - зазначили у відомстві.

Українські Національні Новини

Політика