u-mintot-rozpovili-yaku-tekhniku-otrimala-ukrayina-vid-nato-zavdyaki-voyennomu-stanu

У МінТОТ розповіли, яку техніку отримала Україна від НАТО завдяки воєнному стану

 • 12022 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Воєнний стан дозволив Україні отримати сучасні засоби зв'язку від країн НАТО. Про це в ефірі одного з телеканалів заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та ВПО Юрій Гримчак, передає УНН.

"Ми отримали сучасні засоби зв'язку від наших колег з країн НАТО, у тому числі завдяки воєнному стану. Навіть, коли президент був у Брюсселі, на президентському борті ці засоби зв’язку були терміново доставлені сюди. Це так звані захищені засоби зв'язку, яких поки що не вистачало в наших бойових підрозділах", - сказав Гримчак.

Окрім цього він зазначив, що воєнний стан дозволив "Укрзалізниці" працювати у спеціальному режимі, який допоміг оперативно передислокувати українські війська.

"Передислокація однієї мотопіхотної бригади під час воєнного стану і без нього відбувається з різницею у 2 тижні. І це не тому, що "Укрзалізниця" проти допомоги армії. Вона працює в штатному режимі бізнесової структури, у них є зобов’язання, які вони повинні виконувати своєчасно. Коли наступає воєнний стан, "Укрзалізниця", посилаючись на нього, може скоригувати свої дії і ніхто не буде висувати претензії, всім все зрозуміло", - повідомив Гримчак.

Він також уточнив, що багато з того, що було зроблено за час дії воєнного стану, можна обговорювати лише на засіданні Ради національної безпеки та оборони в закритому режимі.

Як повідомляв УНН, 25 листопада прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. У зв'язку з цим у 10 областях України було введено воєнний стан до 26 грудня. Воєнний стан не було продовжено.

Українські Національні Новини

Політика