u-mintsifri-nazvali-feykom-informatsiyu-scho-cherez-diyu-rozsilatimut-povistki-v-armiyu

У Мінцифри назвали "фейком" інформацію, що через "Дію" розсилатимуть повістки в армію

 • 14049 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Міністерство цифрової інформації заявило, що дописи про те, що через додаток "Дія" будуть розсилати електронні повістки – фейк. Про це повідомляє УНН із посиланням на Facebook відомства.

"Ви вже бачили дописи, що через мобільний застосунок "Дія" ми розсилатимемо повістки в армію? Так, і ми їх теж уже бачили. У великій кількості. У когось дуже сверблять руки стромляти нам палиці у колеса. Тішимось, коли бачимо такі нісенітниці… Отже, не ведіться на фейки. Мобільний застосунок "Дія" лише дозволяє мати у своєму смартфоні електронні документи і зручно ними користуватись. Ми не створюємо цифрового концтабору", – йдеться у повідомленні.

У Мінцифри наголосили, що користування застосунком - справа добровільна. Всі, хто від когось ховається чи чогось побоюється, завжди можуть залишатись в офлайні.

Нагадаємо, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив, що за чотири доби додаток "Дія" (держава у смартфоні - ред.) завантажили понад 1 мільйон українців, з яких майже половина отримали водійські посвідчення онлайн.

Українські Національні Новини

Суспільство