u-minveteraniv-predstavili-noviy-tseremonial-pokhovannya-viyskovosluzhbovtsiv

У Мінветеранів представили новий церемоніал поховання військовослужбовців

 • 12961 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб представило розроблений церемоніал поховання загиблих бійців, який засновується на козацьких традиціях, досвіді українських повстанців і міжнародних традиціях. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Мінветеранів.

"Заступник міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Олександр Терещенко розповів про розроблений Мінветеранів церемоніал поховання загиблих героїв… Він розповів про суть церемоніалу, який був розроблений спільно з Інститутом Національної пам’яті. При розробці уніфікованого церемоніалу використовувались дослідження козацьких традиції, досвід українських повстанців, а також було враховано кращий міжнародний досвід, зокрема Сполучених Штатів Америки", - повідомили у пресслужбі.

Зазначається, що в рамках стратегічної зустрічі були заслухані презентації напрацювань у сфері вшанування пам’яті загиблих військовослужбовців, а також ті, хто втратив своїх близьких в російсько-українській війні - поділилися власним досвідом та переживаннями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд планує створити реєстр осіб, потерпілих від збройної агресії Росії.

"Протягом довгого проміжку часу Радянський Союз створював українцям штучну пам’ять. Тому, зараз суспільство має осягнути свою ідентичність, зокрема і в контексті вшанування власних героїв. Сум за загиблими бійцями має бути поєднаним з гордістю. Адже коли ми прощаємося із захисником, всі повинні розуміти, що пішов із життя герой, який боровся за свою країну", - сказав Олександр Терещенко під час стратегічної зустрічі по виробленню Візії Вшанування пам’яті "Що таке пам’ятати".

Повідомляється, що учасники панельної дискусії наголосили на потребі відходу від радянської концепції "невідомого солдата" та колишніх стандартних практик.

"Крім того, Олександр Терещенко розповів про план створення національного меморіального кладовища, над яким працюють в Мінветеранів. Так група ветеранів-спеціалістів, за програмою американського Уряду, незабаром поїде до США вивчати їхній досвід ритуалів вшанування та поховання", - вказано у повідомленні.

Нагадаємо, Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 20 лютого о 12:00 очолить панахиду в Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі за загиблими під час подій на Майдані 18-20 лютого 2014 року.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Лікар розповів, як вберегтися від грипу

     • 23944 переглядiв

    В Одесі на пожежі загинув чоловік, ще один постраждав

     • 12008 переглядiв