u-minyusti-masiv-zvernen-pro-reyderstvo

У Мін'юсті масив звернень про рейдерство

 • 13103 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. У Колегії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Міністерства юстиції України фіксують великий масив звернень. Про це у відповідь на запит УНН розповіли у відомстві.

Там уточнили, що опрацювання таких звернень потребує часу. І нагадали, що майже півтора місяці колегіальний розгляд скарг не відбувався через карантинні обмеження. Тому нині Колегія працює в посиленому режимі.

"Інтенсивність діяльності Колегії у найближчі місяці зменшувати не планується, аби подолати усі "залишки" скарг і вийти на нормальний режим роботи", - обіцяють у міністерстві.

Загалом, у Мін'юсті констатують скорочення кількості рейдерських захоплень, реалізованих через державні реєстри.

"Це можна розцінювати і як певний позитивний сигнал для державних реєстраторів: переважна більшість скарг, які надходять на розгляд Колегії, є необґрунтованими, а відтак реєстраційні дії проводяться відповідно до вимог чинного законодавства", - додають чиновники.

Загалом, у травні 2020 року Колегія розглянула 510 скарг.

У 166 випадках скарга була задоволена, ще у 344 випадках — було відмовлено у задоволенні по суті.

"При цьому не було жодної відмови з формальних підстав (скажімо, через неналежне засвідчення копій документів, доданих до скарги, відсутність інформації про наявність/відсутність судового спору тощо)", - розповіли у міністерстві.

Раніше УНН повідомляв про рейдерство будівлі в історичному центрі столиці, на Софійській площі (провулок Рильського,6), яке стало можливим через протиправні дії реєстратора Ганни Чуйко. Власнику будівлі, компанії “Рантьє плюс” знадобився рік, аби оскаржити дії реєстратора та відновити свої права. 

Варто зазначити, що цей же реєстратор переписала ще одну будівлю у столиці на користь третіх осіб, на підставі підробних документів. 

Українські Національні Новини

Політика