u-minyusti-poprosili-mirotvorets-ne-publikuvati-dani-predstavnikiv-rosiyi-u-yespl

У Мін’юсті попросили "Миротворець" не публікувати дані представників Росії у ЄСПЛ

 • 11665 переглядiв

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. Заступник міністра юстиції України — Уповноважений з питань Європейського суду з прав людини Іван Ліщина звернувся з відкритим зверненням до сайту "Миротворець" не публікувати інформацію про представників РФ у ЄСПЛ та інших учасників міждержавних справ України проти Росії до винесення рішення ЄСПЛ. Про це Ліщина повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Зважаючи на високий рівень довіри суспільства до роботи центру "Миротворець" та важливість його діяльності для захисту суверенітету та територіальної цілісності України, Міністерство юстиції України, з метою ефективного захисту України в ЄСПЛ звертається з проханням утриматися від публікування інформації про деяких осіб, які представляють РФ або надають докази/свідчення у міждержавних справах України проти Росії до розгляду справи по суті та винесення рішення ЄСПЛ", - написав заступник міністра.

Так, звернення обумовлено розглядом справи "Україна проти Росії (щодо Криму)" в ЄСПЛ, перші слухання якої відбулися 11 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мін'юсті назвали кінцеву ціль у слуханнях "Україна проти Росії" у ЄСПЛ

Як повідомив Ліщина, після усних слухань у міждержавній справі "Україна проти Росії (щодо Криму)" російський уряд поскаржився Мін’юсту України та ЄСПЛ, що центр "Миротворець" вніс до своїх баз даних представників Росії в ЄСПЛ.

"Так, протягом вересня-жовтня 2019 року Міністерством юстиції України і ЄСПЛ отримано декілька листів від Уряду РФ, у яких стверджується, що після усних слухань у міждержавній справі "Україна проти Росії (щодо Криму)" за №20958/14, які відбулися 11 вересня 2019 року у м. Страсбург (Французька Республіка), до баз даних центру "Миротворець" було включено представників РФ в ЄСПЛ.

Уряд РФ, посилаючись на статті Регламенту ЄСПЛ (які є обов’язковими для обох сторін у процесі), розцінює це, як залякування та тиск на Росію у справі №20958/14 та вимагає від ЄСПЛ припинити її розгляд, визнавши її неприйнятною та як таку, що подана недобросовісно", - написав заступник, додавши, що РФ шукала і шукає "будь-які приводи щодо унеможливлення розгляду в ЄСПЛ зазначеної справи".

Нагадаємо, 11 вересня Велика палата ЄСПЛ провела слухання у міждержавній справі "Україна проти Росії", де, зокрема, йдеться про порушення прав людини в окупованому Криму, свої аргументи представили представники Росії, після чого виступили представники України.

Українські Національні Новини

Політика