u-minyusti-povidomili-scho-nazk-ne-maye-dostupu-do-baz-dfs

У Мін'юсті повідомили, що НАЗК не має доступу до баз ДФС

 • 9756 переглядiв

КИЇВ. 22 листопада. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції, яке повинно перевіряти електронні декларації, не має доступу до баз Державної фіскальної служби. Про це в ефірі “5 каналу” заявила голова департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України (2015-2016) Тетяна Козаченко під час обговорення відставки очільниці люстраційного департаменту.

"НАЗК, яке повинно моніторити і перевіряти електронні декларації, не має доступу до баз ДФС, тобто форма 1-ДФ, а це повністю задекларовані статки особи за її життя. Питання, якщо комусь не дають доступ, кому це потрібно? І якщо ДФС віддасть доступ до своїх баз, наскільки ДФС є проблемним корупційним органом, який намагається зберегти цю інформацію та повноваження і не надавати нікому", – зазначила Т.Козаченко.

"Для мене пан Насіров не дуже відрізняється від пана Клименка. Податкові органи не оновилися і не роблять нічого для того, щоб тут створити насправді систему, коли може розвиватися бізнес і будуть прозорі правила роботи для того щоб люди могли сплачувати податки. Бо не можна бути прозорим не в прозорих правилах", - наголосила вона.

Українські Національні Новини

Політика