u-minyusti-rozpovili-chi-mozhlive-perevezennya-r-nasirova-do-feofiniyi

У Мін'юсті розповіли, чи можливе перевезення Р.Насірова до "Феофанії"

 • 7970 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Пенітенціарна система не співпрацює з клінічною лікарнею "Феофанія", однак у випадку відстороненого від посади голови ДФС Романа Насірова, якщо буде необхідність в окремому діагнозі, "який може надати, наприклад, тільки “Феофанія”, то він буде вивезений у "Феофанію". Про це сьогодні сказав на брифінгу заступник міністра юстиції України Денис Чернишов, передає кореспондент УНН.

“Якщо людина, яка знаходиться в СІЗО, звертається з приводу стану свого здоров’я, його обстежує той черговий лікар, який знаходиться на чергуванні в СІЗО. Він приймає попередні рішення відносно стану і попереднього діагнозу. Якщо він не може надати допомогу, або він не може з’ясувати точний діагноз, тому він може викликати за певним переліком лікаря з тієї лікарні, які в нас знаходяться в переліку...” - розповів він.

Далі, за словами Д.Чернишова, лікар, який приїжджає в СІЗО з тієї чи іншої лікрані, з якими вони співпрацюють, визначає, чи можна провести лікування у межах СІЗО, чи перевозити хворого до лікарні.

На уточнення журналістів, чи може бути, наприклад, Р.Насіров вивезений до клінічної лікарні “Феофанія”, Д.Чернишов відповів: “От сказати зараз, що в (може бути вивезений на лікування — ред.) "Феофанію“ — ні, у "Феофанію“ він вивезений бути (не може — ред.). Тому що у нас є певний перелік лікарень, з якими співпрацює пенітенціарна система”, — пояснив заступник міністра юстиції.

Водночас, наголосив Д.Чернишов, якщо буде поставлений “окремий діагноз, який може надати, наприклад, тільки “Феофанія”, то він буде вивезений у “Феофанію”.

При цьому він підкреслив, що клінічної лікарні “Феофанія” не має в переліку медзакладів, з якими співпрацює пенітенціарна система по окремих діагнозах.

Нагадаємо, у Мін'юсті повідомили, що Р.Насіров перебуває у загальній чотиримісній камері.

Також нагадаємо, Солом’янський районний суд Києва обрав Р.Насірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з можливістю внесення 100 млн грн застави.

Як повідомляв УНН, у САП заявили, що голові ДФС Роману Насірову 2 березня вручили повідомлення про підозру.

Він підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Українські Національні Новини

Суспільство