u-minyusti-rozpovili-pro-umovi-utrimannya-polonenikh-rosiyskikh-viyskovikh

У Мін’юсті розповіли про умови утримання полонених російських військових

 • 85128 переглядiв

КИЇВ. 20 червня. УНН. У таборі для утримання військовополонених утримувані особи можуть вільно переміщатися та працюють на користь українського суспільства. У дільницях полонених тримають в окремих приміщеннях. Про повідомляє Міністерство юстиції України, передає УНН.

Деталі

На території табору утримувані особи можуть вільно пересуватися. Для них створенні належні побутові умови, організовано медичне забезпечення. Крім того, утримувані військовополонені працюють, а саме займаються деревообробкою.

У дільницях, створених в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби України, військовополонені тримаються в окремих приміщеннях.

Як зазначає Мін'юст, дільниці для утримання військовополонених розташовані майже в кожному регіоні України, а табір – на заході держави. Умови тримання як у таборі, так і у дільницях, правила поводження з цими особами відповідають статусу та базуються на вимогах норм міжнародного гуманітарного права.

Нагадаємо

В Україні в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах створено 59 дільниць для тримання військовополонених.

Кабінет Міністрів України затвердив порядок здійснення заходів щодо поводження з військовополоненими, а також забезпечення вилучення тіл (останків) осіб, загиблих у війні з росією.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП