u-minyusti-rozyasnili-chomu-bogdan-ne-mozhe-ocholyuvati-administratsiyu-prezidenta

У Мін’юсті роз'яснили, чому Богдан не може очолювати Адміністрацію Президента

 • 17414 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Заступник міністра юстиції Сергій Петухов пояснив, чому Андрій Богдан не може очолювати Адміністрацію Президента. Про це йдеться на його сторінці у Facebook, передає УНН.

Зокрема, Петухов прокоментував застосування Закону України "Про очищення влади" до посади Голови Адміністрації Президента України.

Як пояснив Петухов, ця посада прямо вказана у ч. 5 ст. 2 Закону як така, щодо якої здійснюються заходи з очищення влади (люстрація).

Крім того, статус цієї посади за Законом "Про державну службу" не має значення, адже профільний Закон про очищення влади чітко називає цю посаду і не відсилає до закону про державну службу.

"Якщо хтось вважає люстраційний закон несправедливим, то це не звільняє його від обов'язку його виконувати. Люстрація була однією з перших вимог Революції Гідності і Міністерство юстиції робило все для належного впровадження прийнятого закону", - зазначив Петухов

Він додав, що у реєстрі люстрованих осіб є прізвища людей, які були звільнені після прийняття Закону на основі його положень, а особи, які залишили свої посади до набрання чинності Законом, не внесені в реєстр.

"Водночас, заборона займати публічні посади до 2024 року поширюється на них так само, як і щодо осіб які внесені в реєстр люстрованих осіб", - додав Петухов.

Нагадаємо, одна з авторів закону про люстрацію Тетяна Козаченко вказала, що посада голови Адміністрації Президента підпадає під дію цього закону, і цей момент не є спірним. 

Як повідомляв УНН, Президент Володимир Зеленський призначив Андрія Богдана главою АП

Українські Національні Новини

Політика