u-mkhp-nazvali-tsini-na-kuryatinu

У МХП назвали ціни на курятину

 • 11959 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Протягом останніх трьох місяців ціни на курятину виробництва МХП були стабільними. Як внутрішні, так і експортні. Про це йдеться у повідомленні "Миронівського хлібопродукту" на сайті Лондонської біржі, передає УНН.

"Середня ціна на курятину (середньозважений показник експортної та внутрішньої ціни) в ІV кварталі 2018 року залишалася відносно стабільною - 40,56 грн за 1 кг у натуральній вазі (без ПДВ)", - йдеться в повідомленні.

У доларах США середня ціна на курятину МХП в ІV кварталі впала на 5%.

При цьому, за рік (2018 до 2017 рр.) середня ціна на курятину МХП зросла на 12%, становивши 39,86 грн. Одна з причин зростання цін на курятину - підвищення вартості свіжої птиці в Україні, кажуть у компанії.

Нагадаємо, що згідно з даними Мінагрополітики, на початку січня середня роздрібна ціна на курку в Україні становила 57,7 грн/кг. Додамо, що роздрібні ціни в Україні формують ті, хто купує продукт у оптовика, у тому числі - торговельні мережі: супермаркети чи магазини.

"Чим довше ланцюг - тим вище буде роздрібна ціна. Чим вище торгова надбавка - тим вище буде ціна для кінцевого споживача", - роз'яснив економічний експерт Юрій Гаврилечко.

Також УНН раніше повідомляв, що курятина в Україні дешевша, ніж у Польщі та Литві.

Довідка УНН: МХП є провідним виробником курячого м'яса в Україні з найбільшою часткою ринку і високою впізнаваністю бренду своїх продуктів (Наша Ряба). МХП контролює всі етапи виробництва м'яса птиці від вирощування зернових, виробництва комбікормів до інкубації яєць, вирощування бройлерного поголів'я, переробки, збуту, розподілу і продажу м'яса птиці (у тому числі через франчайзингові точки МХП).

МХП використовує власні рефрижератори для доставки своєї продукції, що знижує загальні транспортні витрати і час доставки.

З 15 травня 2008 року акції МХП котируються на Лондонській фондовій біржі під стікером MHPC.

Нагадаємо, в минулому році Україна піднялася на 6-е місце в глобальному рейтингу світових експортерів курятини багато в чому завдяки МХП, який забезпечує 88% всього експорту країни.

Українські Національні Новини

Економіка